dimarts, 7 de juliol del 2009

Test

Dilluns 6 de juliol. 19:56.

Ja hem començat. Avui matí he anat a fer la prova de nivell. Mentre esperava tenia ben clar que possiblement era la que en sabia menys allà, ja m'imaginava fent una prova mediocre i anant a classes de bàsic... Després d'una hora i mitja d'espera ha arribat el meu torn. Una aula més aviat petita i dues examinadores, primers ens feien una entrevista i tot seguit ens donaven un test -completar frases, escollir entre quatre possibilitats- i triàvem un dibuix per fer una redacció -escriure un mail explicant què ens passava a la situació que ens plantejava el dibuix-. La dona que m'ha fet l'entrevista ha trobat que parlava bastant bé l'alemany (ella ha dit sehr gut Deutsch) i s'ha interessat per la meva procedència geogràfica i per l'escola on havia après alemany. M'ha donat un test que a dalt posava G4/M1, els nivells als que optava. Mitja hora més tard, aquesta dona se n'havia anat i l'altra m'ha corregit la prova. La pàgina de davant molt bé, la de darrera no tant, però m'ha dit que la redacció estava molt bé tot i que hauria de treballar la gramàtica. Ha decidit que ja m'estava bé el nivell M1, que encara he d'investigar a quin nivell es correspon, però no sé si serà un poc massa per jo... és igual, per això som aquí, no?

He arribat a casa amb sol... però a migdia s'ha ennuvolat i ha començat a ploure de veres. Llamps, trons, vent, aigua... i jo que em pensava tenir les vidrieres de la terrassa ben tancades i ha resultat que no. De sobte, he sentit ploure més fort a la dreta. Quan m'he girat, oh, no! aigua fins la porta de l'entrada! He tancat, ara sí, i mentre pensava com eixugar aquell desastre he sentit com aquesta vegada plovia més fort a l'esquerra, oh, no! aigua dins l'habitació! He sortit al passadís, es suposa que a cada pis hi ha una porta on darrera hi ha tot d'estris de neteja, però no l'he trobada, i he considerat que si havia de baixar, explicar el que m'havia passat i demanar el que jo volia... podria passar massa temps, de manera que he agafat la meva tovallola i he eixugat així com he pogut les dues basses. Uf!

Quan ha acabat de ploure, millor dit, quan la pluja ha donat una treva, he anat fins a ca'n Jaume i na Mercè. Només hi havia en Jaume, coixeu, coixeu, que ahir es va fer mal a un peu. Hem xerrat, m'ha mirat l'ordinador que de vegades fa coses rares -l'ha desmuntat per complet-, ens hem explicat moltes coses i quan ja em disposava a partir ha arribat na Mercè. M'ha convidat a sortir una mica aquest vespre, amb amics seus, i he acceptat, així que d'aquí a una estona aniré a fer un poc de vida social (ja ho enyor, amb el ritme que duia a Menorca...). Demà la primera classe i triaré les activitats complementàries.

Descobriment del dia: a Viena hi ha llocs on pots demanar el que coneixem com a "berenar del matí" (Frühstück) fins les 22:00...

*Una abraçada ben gran.

3 comentaris:

  1. "G" deu ser Grundstufe, Bàsic, i possiblement l'han dividit en 4 grups segons els diferents nivells. Normalment també hi sol haver un nombre més elevat de principiants.

    "M", Mittelstufe, Intermedi, és sens dubte el nivell que et correspon... Això de la gramàtica no m'ho acab de creure: hi ha gent com tu capaç de crear i expressar-se sense gramàtica...

    I això de la pluja dóna una sensació fresqueta de netedat que ja es comença a enyorar per aquestes latituds mediterrànies, on les tovalloes acabaran per cobrir completament l'arena i l'únic líquid que raja és el de la nostra suor...

    ResponElimina
  2. Ets un sol sota la pluja. Quina fortuna per tota la gent que coneixeràs avui! Ei, tenc ganes de saber com és el professor ;). I això de berenar a les 22:00 em sembla genial, visca la vida sense esquemes! Un abraçada forta.Rosa.

    ResponElimina
  3. X cert, salut i bellesa (Gesundheit und Schönheit), a l'exposició oral vaig parlar de tu, de Wise Guys i de "Sonst gesund", és a dir, que ... (t'ho dic demà). Bona nit! Una altra aferrada!

    ResponElimina