dimecres, 9 de febrer del 2011

Budapest: Terézvaros i Zugló

Tanta sort que demà torn a Viena. No és que no vulgui estar més a Budapest, però no puc seguir amb aquest ritme!

Avui he començat pel barri on està el meu hotel. He fet una visita ràpida a l'estació de l'Oest per després visitar més detingudament l'Òpera o la plaça de Franz Liszt. Ara ja sé on són els diners d'aquesta ciutat. Luxosos palaus s'alcen a banda i banda del carrer Andrássy, el mateix que condueix fins a la plaça dels Herois. Museus, residències, edificis diplomàtics... i bastant més net que a altres bandes. 
A la plaça dels Herois hi havia un cantant italià gravant -supòs- un videoclip, així que hauré d'investigar qui és aquest senyor per veure si jo també hi surt :P

Just darrera s'obre un gran parc, l'origen del qual és la celebració del Mil·lenni el 1896, quan es van construir els edificis en cartró, però va agradar tant que es van acabar fent de pedra. És com un "Disneyland" però més petit, i ara que l'estan reformant perd part del seu encant, perquè el llac artificial està eixut. Un gran castell acull el Museu de l'Agricultura, més enllà hi ha els banys Széchenyi, amb parets de color groc "Schönbrunn" i just al costat hi ha el Zoo de la ciutat, on m'hi he entretengut una bona estona, exactament fins que l'han tancat i he hagut de sortir. 
La idea llavors era anar a comprar una camiseta que posàs Budapest i anar cap a l'hotel a descansar. Això tan senzill m'ha costat més de tres hores...

Coses curioses de Budapest:

- El metro. Sembla de joguina. Segons he llegit és un dels més antics d'Europa i la línia 1, la que he fet servir cada dia, és Patrimoni de la Humanitat. La musiqueta que fan servir per anunciar les aturades és talment un videojoc (tot això sense ànim de despreciar-ho, però és divertit la primera vegada que hi puges).
- Els renous. La sensació de videojoc del metro la complementen les sirenes de policies i ambulàncies. Llàstima que no ho hagi gravat.

- Els animals autòctons tenen molt de pèl (inclosos els porcs!).
- 1€ = 270 HUF.

- He vist el sol tots tres dies (tot lo dia).
- És una ciutat barata.

- Ni idea quina és l'aigua amb gas i quina sense.
- Com sempre... hi ha espanyols per tot arreu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada