diumenge, 8 de novembre del 2009

Caps de setmana (I)

S'acumulen les setmanes. O vist d'una altra manera, el que s'afegeix a la llista són tots aquells dies que voldria contar, o fer-ne una ressenya, o escriure'n un comentari. Bàsicament es tracta de caps de setmana. No perquè la resta no sigui interessant, però ara mateix no em ve de gust xerrar de feina o d'estudis.

Darrer cap de setmana d'octubre. Fira del Pebre Bord. Felanitx.


Divendres, aprofitant que havia de quedar a Maó -entre altres coses per celebrar que na Rosa acabava la temporada de feina- vàrem sortir una estona. Primer de tot vàrem anar a sopar al Pierro, al port, amb na Xisca, na Lídia i una companya seva. Després vàrem arribar a l'Akelarre, on hi havia una festa ara no record ben bé de què, però vàrem ballar i beure una mica. Com que l'endemà m'havia d'aixecar prest, devers les dues vàrem partir a dormir (i també estava cansada...). Vaig posar el despertador -o això pensava- i em vaig dormir profundament... fins que na Lídia em va despertar a les 8. El meu vol sortia a les 8:15, no arribava.



Així i tot em vaig dutxar i na Lídia em va dur a l'aeroport. Afortunadament el meu passatge es podia canviar i vaig sortir de Menorca a mitjan matí. Ma mare va venir a cercar-me i ja em va deixar a l'auditori, on altres membres d'Abeniara acabaven de muntar escenari i decorats. Em varen posar al dia de les "peripècies" dels nostres convidats d'aquesta any a la V Mostra Folclòrica de la Fira del Pebre Bord, dos grups, uns de València i els altres de Ciudad Real. Em vaig dedicar a acabar de pulir la presentació i a migdia vaig anar a dinar a ca na Joana... quant temps feia?


El temps va passar ràpid i ja teníem els convidats a l'auditori, amb un petit problema: no hi cabien tots a la sala destinada a canviar-se de roba. Solució? Telefonada al batle. I les portes de l'ajuntament -que des que l'altre edifici està en obres ara les dependències es troben a l'antiga estació enològica, que fins fa poc temps va ser l'ambulatori i està just al costat de l'auditori- es van obrir.



Grups col·locats -als seus seients, vull dir-, tothom al seu lloc i em vaig posar al meu "espai habilitat" per ser la veu en off de l'acte. Una breu introducció i els primers en actuar van ser Asociación Cultural Coros y Danzas de Nuestra Señora de los Remedios de Calzada de Calatrava (de Ciudad Real), amb una escenificació d'unes noces pel ritus mossàrab. Els van seguir Grup de ball Les Folies de Carcaixent (València), músiques i danses molt semblants a les nostres i finalment, per tancar la mostra, vàrem pujar a l'escenari el grup Abeniara. Enguany la mostra estava ambientada a un dia de matances, així que el repertori de cançons i balls tenien molt a veure amb aquesta activitat, fins i tot vam avançar una jota del que serà ben aviat el nostre primer disc.


Després de la mostra, vàrem fer una petita excursió fins l'edifici dels Ramaders Agrupats, que hi ha una sala on la gent -grups- hi pot anar per fer sopars o dinars de torrada... pa amb oli en el meu cas. I a dormir que eren més de la una.


L'endemà, Fira del Pebre Bord. Vaig aprofitar per anar a fer una volta amb la meva mare. A migdia vaig anar a dinar amb la família i l'horabaixa vaig anar cap al Parc Municipal, per ajudar a preparar la ballada. Puntuals, a les 5 va començar a sonar el grup Pinyol Vermell de Campos. Poc a poc la pista s'anava omplint de gent. El segon grup va ser Esclafits i Castenyetes d'Artà. Per acabar, Abeniara. Només vaig poder estar amb ells mitja hora, ja que l'avió per tornar a Menorca no esperava.

Cap de setmana musical, cultural, intens... amb la ressaca de la nit de les Verges -un poquet en vaig escoltar des de Menorca via telefónica, amb una Tuna Regalèssima de cada vegada més coneguda, tant, que fins i tot les forces de seguretat de la vila -els municipals- els han d'escortar en segons quines ocasions... quina llàstima tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada