dijous, 16 de juliol del 2009

Prater

23:17.

Per una banda, què bé que s'acaba el dia; per una altra, aviat serà hora d'anar a dormir. I és que la passada va ser una nit bastant dolenta. Supòs que és efecte de la calor, però no sé quantes vegades m'he despert, alguna d'elles per un malson que m'ha fet fins i tot estar una bona estona amb el llum encès. A sobre, la ciàtica que no deixa de queixar-se i em costa el simple fet de girar-me dins el llit, per arribar al bany ni vos cont les peripècies que he de fer. Ja està bé, ja m'he queixat prou. Anem a coses que interessen.

Na Christiane m'ha tornat un exercici que vam fer ahir a classe, consistent en escriure una carta contestant a una oferta de viatge amb curs de llengua inclòs... m'ha comentat que moltes vegades he dit que la major part del curs és difícil per mi i que em costa xerrar, però que escric molt bé i quasi no comet errors. Sehr gut! que vol dir molt bé, una pujada de moral. Hem fet l'examen intermedi. Schwierig! que vol dir difícil. Primera part, una lectura per després completar un resum amb les paraules correctes... clar que no sempre les paraules les donava el primer text, sinó que les havíem de deduir. Malament. Segona part, comprensió oral, dues gravacions, una de vertader o fals, malament, i l'altra de marcar la informació que sí es donava, molt bé. Tercera part, un text per completar les terminacions dels adjectius, crec que molt bé. Quarta part, un carta dirigida a un diari contestant un article sobre les escoles bressol que ofereixen educació en dues llengües (l'altre tema no record quin era). Supòs que molt bé, a l'espera de saber quantes faltes he fet. Més de dues hores de concentració que han acabat amb la meitat de les neurones de tots els companys i companyes... na Christiane ho sabia i tenia bombons preparats per quan acabàssim. Amb el quart d'hora que ens quedava, hem jugat a una espècie de "Party", aquell joc on depenent de la casella on caus has de dibuixar, fer entendre amb mímica o explicar una paraula. Sehr lustig! que vol dir molt divertit.

A les 14:00 he tornat a la Universitat a escoltar una conferència de na Michaela (la que també ens ensenya cançons) que duia per títol Sprechen die ÖsterreicherInnen gutes Deutsch?, que vol dir Parlen els austríacs/ques un bon alemany? La resposta no s'ha fet esperar. No existeix cap "bon alemany", cada regió té el seu dialecte i les seves peculiaritats. A algú li sona de res? Per tant, és una bona idea anar a Àustria a aprendre alemany? Natürlich! que vol dir naturalment però ho podríem traduir millor com "clar que sí", o "evidentment".

Just després, hem seguit aprenent cançons. Avui hem repassat les que vàrem aprendre la setmana passada i hem afegit al repertori Freude schöner Götterfunken, lletra de Friedrich Schiller i música de Beethoven, conegut com "l'Himne europeu" (ara ja vos sona més).

A les 20:00 m'he trobat amb en Herwig a la sortida de l'estació Praterstern. Avui tocava passeig pel Prater. Actualment és una zona d'esbarjo amb un extens parc d'atraccions, la més coneguda, la seva sínia gegant. En Herwig m'ha explicat que els diferents emperadors que han passat per la història d'Àustria feien plantar boscos on poder anar de cacera. Aquest n'és un exemple. Total, que hem pujat a la sínia. Perquè arribar fins allà si no hi puges? Espectacular la vista de la ciutat. Després hem passejat prop de dues hores entre artefactes que maregen només de veure'ls, llums de colors, molta gent i música per tot arreu.

Som a la meitat, quinze dies més, un altre examen i torn. No fris. Em fan falta unes Quelitas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada