dissabte, 15 de setembre del 2012

Viena: records, vivències... gràcies! (2)

L'edifici de la Universitat el trobam just al costat d'una de les sortides de Schottentor. Bé, un dels edificis, supòs que el més important i/o antic. Les diferents facultats estan escampades pels voltants... i alguna un poc més allunyada. 
Vaig entrar-hi dues vegades, coincidint amb els dos cursos d'alemany intensius d'estiu que vaig fer el juliol de 2009 i el setembre de 2010. Només hi anàvem el primer dia i el darrer, la benvinguda i la "graduació" (les classes es feien en un altre recinte). 
Per donar-nos la benvinguda i distribuir-nos en grups, ens feien passar a l'Audimax (Auditorium Maximum), una sala d'actes enorme i molt moderna. La graduació, en canvi, tenia lloc a una sala més petita i antiga, amb pintures de Gustav Klimt al sostre, tot molt més solemne. La segona vegada que hi vaig anar, a més, vaig participar actívament, perquè havia anat a les classes extres d'agrupació coral on havíem après unes quantes cançons, entre elles Ode an die Freude (lletra de Schiller i música de Beethoven... genau, l'Oda a l'alegria) i les vam cantar durant la cerimònia.
El mateix setembre de 2010 vaig anar al servei d'informació a l'estudiant, per saber quines opcions tenia. Al final es va quedar amb res perquè necessitava un munt de documentació que no tenia/tenc (fa estona vaig perdre el diploma dels estudis de mestra i encara no n'he demanat un duplicat) i vaig optar per fer un altre curs d'alemany...

1 comentari: