dijous, 19 de setembre del 2013

Resposta a la Consellera (#VagaIndefinidaDocents)

Gràcies per la teva carta Joana Maria Camps, però no em transmet gens de tranquil·litat.

1. Vols dir que no ens hem preocupat de saber tota la informació possible referent al TIL, o és que no la tenim perquè ens l'amagau? No sé que és pitjor... En el primer cas podríem posar en dubte que siguem tan bons professionals com dius. En el segon, m'estim més no comentar res, que m'encenc per moments.

2. Terminis progressius i realistes no són "primer curs
de segon cicle d'educació infantil (3 anys), a primer, tercer i quint (!!!!!!!!, quants anys feia que no sentia això) d'educació primària i a primer curs d'ESO". Perdona però algú t'ho havia de dir. En lloc d'enviar-nos cartes de "suport"(?), fes una volta per les escoles però queda-hi una bona estona. No farà falta que t'expliqui res. Ah, i podries ajudar, ja que hi seràs, atenent els nins i nines / fillets i filletes / boixos i boixes que s'han quedat sense PT, AL o mestre de suport perquè segons els vostres estudis sobren docents.

3. De veres creus que les escoles d'idiomes, amb tot el meu respecte (que en som usuària des del primer curs que vaig fer feina) són l'entorn adequat per aprendre l'anglès que necessitam a les aules per aplicar el TIL? Sabrem anglès, tendrem un nivell suposadament adequat (si som afortunats i les capacitats individuals ens ho permeten) però ni de bon tros suficient com per impartir una matèria en aquesta llengua. Pel que fa al CEP, no he vist cap curs d'especialització en alguna de les matèries que feim a l'escola. Una millora en la competència lingüística no és suficient, Consellera.

4. Si per dialogar ens referim a mantenir un discurs inflexible i a botar-se els òrgans competents de cada escola (Consells escolars, clar), llavors hauré d'admetre que sí, que el tarannà és dialogant... I el que necessitam no és negociar les condicions laborals, sinó millores a les condicions en què ens veim obligats a treballar. Falten mestres! Manquen recursos! Hi ha tres instituts de Menorca sense director per (una altra vegada!) una mesura injusta!

5. No ens inquieten els canvis, som mestres, flexibles, ens adaptam, innovam dia a dia... el que ens inquieta és tenir un Govern que ens puteja (perdonau) per sistema, que aplica lleis i decrets "per collons" (no trob altra manera de dir-ho) i que se li'n fot tres prebes el futur dels alumnes. No ens enganeu, no vos enganeu, no ho feis per ells.

Bona nit i allà tu amb la teva consciència.
 
 
Carta de la Consellera adreçada als docents
 

diumenge, 15 de setembre del 2013

#16s



Demà faig vaga. Perquè tenc dret a fer-ne. Però més important encara: perquè crec en el que feim. M'és igual qui governi, m'és igual qui siguin els "experts", m'és igual tot, excepte la feina que he triat fer. M'agrada, i molt. No vaig a la vaga perquè em sembli insuficient el meu sou, se me'n fot el que em descomptin. Vaig a la vaga convençuda de que les condicions actuals no són les òptimes ni per ensenyar ni per aprendre. Torn repetir, entrau a l'escola, demanau, informau-vos... Jo encara no tenc fills, però mira per on cada curs acab estimant els i les alumnes. Per ells, per les famílies, per tots i totes, jo demà faig vaga.